Activiteiten


Pinksterspeurtocht 23 mei 2021

Door corona waren er al een poosje geen activiteiten georganiseerd voor de jeugd, maar nu met het goede weer moest er toch een buitenactiviteit te organiseren zijn, dacht de gezinsgroep. Nel vertelde dat in het verleden op Pinksteren een fietstocht gehouden werd met alle parochianen, en zo ging het balletje rollen en kwam het idee om op eerste Pinksterdag een wandelspeurtocht met de gezinnen te organiseren.
Natuurlijk moest er wel rekening gehouden met alle maatregelen en aangezien allemaal tegelijk beginnen niet mogelijk was startte elk 5 á 10 minuten een gezin. Om 14.00 uur meldde zich het eerste gezin en om 14.45 uur vertrok het laatste.

Er hadden zich tien gezinnen aangemeld. Voor ieder gezin was een boekje gemaakt waar verschillende opdrachten in stonden en een wandelroute, die door Loes van den Hoek was uitgestippeld.
De eerste opdracht bij aankomst in de kerk was een puzzel maken. Deze had Maaike van Linge gemaakt. Na het maken van de puzzel begon de wandelroute in de wijk, waarin verschillende opdrachten stonden zoals het opschrijven van de straatnamen, oplossen van een rebus en namen van prominente gebouwen opschrijven.
Ergens tussen het oplossen van de wandelroute kwamen ze uit in het Arentsburghpark waar verschillende activiteiten gedaan kon worden om extra punten te verdienen.

Dat had ik nog niet genoemd: voor alle opdrachten waren er punten te verdienen want er moest natuurlijk een winnaar zijn.
In het park speelden ze een mini potje jeux de boule, ringwerpen en een balonnenspel wat voor veel lol zorgde.

Vervolgens vertrokken ze weer richting de kerk om daar de laatste opdracht te maken en dat was een kaart te schrijven naar een parochiaan die wat lieve woorden kan gebruiken.
Alle opdrachtboekjes werden ingeleverd want zoals ik schreef, er moest een winnaar gekozen worden die bekend gemaakt zou worden in de gezinsviering van 6 juni.

Hoewel alle gezinnen, en dan vooral de kinderen, het heel goed hadden gedaan was er toch één gezin dat net een paar punten meer pakte.
De familie Lemmers moest zich helaas de dag ervoor afmelden omdat zoontje Gijs in quarantaine moest. Maar die zondagochtend bedacht mama Lemmers (Marieke) dat het mogelijk moest zijn dat zij met zoon Lucas wel mee kon doen. En dat vonden wij ook, dus sloten ze als laatste aan bij de activiteit. En u gelooft het niet maar zoals Jezus in zijn verhaal zegt de laatsten zullen de eersten zijn lukte het de familie Lemmers de speurtocht te winnen en werd Lucas op de gezinsviering bekroond met de medaille voor de eerste plaats. Alle andere kinderen kregen natuurlijk ook een prijsje want het was toch wel super leuk dat ze mee hadden gedaan maar Lucas was dus de grote winnaar. En als het goed is, lezen we ergens verderop in deze Opstand hoe dat hem bevallen is.

Al met al was een geslaagde pinkstermiddag en zeker voor herhaling vatbaar. Met dank aan alle vrijwilligers die meegeholpen hebben.

Interview met de winnaar van de Pinksterspeurtocht

Hoi Lucas! Hoe voelde je je toen je had gewonnen?
“Ik voelde me heel blij, want ik dacht eerst dat we niet gingen winnen, maar toen bleek het wel!”

Op welk moment realiseerde je je dat je gewonnen had?
“Toen Nel zei dat de broer van de winnaar in quarantaine zat, toen wist ik het!”

Vond je het leuk om mee te doen en was ie moeilijk?
“Ja! Ik vond het een leuke speurtocht, hij was niet echt moeilijk. Het moeilijkste was het ringwerpen. Daar hadden we ook geen punten gescoord. Toke had de pinnen ook best wel ver weg gezet, hahaha!!”

Wat vond je het meest bijzondere aan de speurtocht?
“De gouden plaatjes in de stoep op de Prinses Mariannelaan, die vond ik cool want die zitten helemaal vast in de grond en zijn van goud. Toen mama had uitgelegd waar die plaatjes voor zijn – om de Joodse mensen die daar woonden te gedenken – toen vond ik dat wel heel bijzonder. We hadden ze ook nog nooit eerder gezien.”

Dat was de laatste vraag van het interview. Wil je nog wat zeggen tegen de lezers van Opstand?
“Lieve allemaal, blijf vooral gezond!”