Parochie Journaal


Velen keken er enorm naar uit maar inmiddels is hij weer voorbij: de zomervakantie! De tijd vliegt en voor je het weet gaan we alweer richting de herfst. Terwijl we niet echt een zomer hebben gehad. Heel jammer voor de thuisblijvers (ook voor mij). We hebben niet kunnen genieten van een warme zomer maar wel van veel regenbuien.
Ik hoop dat u allemaal toch een prettige vakantie hebt gehad en goed hebt kunnen uitrusten.

Het laatste parochiejournaal dat ik schreef, was aan het begin van de zomervakantie dus veel is er over de afgelopen tijd niet te melden.

Voordat wij de vakantie inluidden, was er op 4 juli een gezinsviering. De eerste gezinsviering sinds de coronaperiode waarin we weer alle gezinnen mochten ontvangen en dat was heel erg fijn. Er waren maar enkele kinderen die meezongen met het kinderkoor maar ze zongen uit volle borst en dat zonder te hebben gerepeteerd. In de viering stond dankbaarheid centraal. Het is natuurlijk een heel vreemd jaar geweest voor iedereen en vooral voor de kinderen maar we zijn dankbaar dat we het jaar goed doorgekomen zijn. Na de viering was er buiten mogelijkheid om ‘coronaproof’ met elkaar koffie te drinken. En was het ook mogelijk om de jaarlijkse sponsorloop te houden. Er deden maar 5 kinderen mee maar samen haalden zij meer dan € 400,- op voor Elf Gasha!

Zondag 11 juli mocht het koor met 12 mensen zingen. Dat is bijna de helft van Cantemus. Ik heb er enorm van genoten weer een groter koor te horen zingen. En volgens mij dachten alle aanwezigen hetzelfde. Vermoedelijk is het koor zelf ook blij dat ze met meerdere mensen mogen zingen. Maar het mag gezegd worden dat ze het het afgelopen jaar, onder leiding van Astrid, fantastisch hebben gedaan met telkens 4 zangers.

Tijdens de zomertijd verzorgden Joep Aalders (2 zondagen), Bart Dijkstra (2 zondagen), Han van den Broek en Jos Beijk de vieringen. Nel mocht van een welverdiende vakantie genieten terwijl de heren ervoor zorgden dat wij ook in de zomervakantie samen konden vieren. We zijn hen erg dankbaar dat ze dit ieder jaar mogelijk maken. Maar ook dank aan de mensen die ondersteuning hebben geboden. Zoals Loes van den Hoek en Petra Beijk op het liederengebied en het zomerkoor onder leiding van Astrid en Henk Boekema. En natuurlijk ook de acolieten Jan van Leeuwen en Jan van Est.

Helaas moesten wij in deze periode ook afscheid nemen. Op 6 augustus overleed An Noort op 97- jarige leeftijd. Op 12 augustus was de afscheidsviering door Nel. Ook moesten we afscheid nemen van Ciska Mokveld. Zij overleed op 11 augustus op 88- jarige leeftijd en op 17 augustus was haar afscheidsviering, eveneens door Nel. Beide overledenen zijn trouwe parochianen geweest. Ondanks dat zij de afgelopen periode niet meer actief aanwezig waren in de parochie zullen ze erg gemist worden. Vooral door de mensen die zich veel voor hen hebben ingezet namens de parochie.

Inmiddels staan we klaar voor een nieuw activiteitenjaar. We hebben al een activiteitenplanning klaar liggen en hopen dat we er het komende jaar wèl gebruik van kunnen maken. De corona pandemie is nog niet voorbij. Het is zorgelijk dat de cijfers nu weer een beetje hoger worden, maar we hopen dat het niet als vorig jaar zal gaan. De toekomst zal het uitwijzen.

Na de zomervakantie pakt het kinderkoor de wekelijkse repetitie op dinsdag weer op.

Op dinsdag 31 augustus staat de eerste ouderbijeenkomst gepland van de nieuwe communiegroep.
We hebben besloten de fancy fair (rommelmarkt) die gepland stond op zaterdag 4 september toch nog even uit te stellen tot een maand later. Hopelijk zijn er dan wat meer versoepelingen. Houd voor meer informatie de website in de gaten hierover.

Zondag 5 september is de eerste gezinsviering na de zomervakantie en dan zullen de nieuwe communicanten worden voorgesteld en de Wegwijzers overvliegen naar de jongerenafdeling. Dit is meteen de opening van de het activiteitenjaar.

Er staan al verschillende activiteiten gepland voor de komende periode. Zoals de filmavond op 24 september, de Bijbelavond op 19 oktober en ook de jeugd- en jongerengroepen zullen starten met activiteiten.
Verder is het op 3 oktober parochiedag. Dan zal ook de afsluiting zijn van het 60 jaar VC project voor Elf Gasha waar we vorig jaar mee begonnen zijn. En op die zondagmiddag 3 oktober (de parochiedag dus) staat ook een muziekmiddag gepland. Zie hiervoor het speciale artikel over de parochiedag. De voorbereidingen moeten nog starten en alles is natuurlijk (nog steeds) onder voorbehoud maar we zullen u zo snel het mogelijk is op de hoogte stellen hiervan.

Ik wens u allen een fijn activiteitenjaar!

Rolanda Correia