top of page

Eerste communie 18 juni: “Thuisbezorgd”

Op 5 maart werden ze voorgesteld: Lisa, Daniel, Isabel, Julian, Miguel en Jules, de kinderen die zich dit jaar gingen voorbereiden op de eerste communie. De afgelopen maanden werkten ze wekelijks aan hun communiemap met juf Marijke op school en tijdens de gezinsvieringen in de sacristie.


Vooraf aan het grote feest hielden ze op zondag 6 juni de denktafel. Allemaal brachten ze iets mee dat hen herinnert aan iemand die een bijzonder plekje in hun hart heeft. Er kwamen prachtige en emotionele verhalen naar voren. En tenslotte kwamen de beker en schaal op tafel waarmee wij Jezus herdenken. Op 11 juni was dan de broodmaaltijd. De tafel was gedekt en er was brood (verzorgd door één van de ouders) en de beker die met elkaar werd gedeeld zoals Jezus dat deed met zijn leerlingen.Op 18 juni was het zover: de kinderen mochten eindelijk meedoen met het grote feest dat wij plechtig de Eucharistie noemen. Ze kwamen binnen met hun brandende doopkaars om zo hun eerste stap in het geloof toen ze gedoopt werden, te herdenken. Op hun rug de berenmaatjes waarin ze samen geld hadden gespaard voor het goede doel (bijna €100!)


Het kinderkoor was goed vertegenwoordigd om de communicantjes te ondersteunen bij het zingen. En dat deden ze geweldig, mede door Astrid als dirigente en Nadia op de piano.


Tijdens de overweging kwamen de kinderen bij Nel zitten in een kring waar Nel verder met hun sprak over het evangelieverhaal. Dat ging over Jezus die zegt dat wij het zout en licht in de wereld moeten zijn, en hoe we dit bij anderen kunnen “bezorgen”.


Na het communiegebed was het dan eindelijk zover: de kinderen gingen bij hun ouders zitten en kwamen met hun gezin naar voren en deelden samen het brood. Mooi is het altijd om de gezichten van de kinderen te zien als ze de smaak van de hostie proeven want ja, daar zit natuurlijk nauwelijks smaak aan. Maar blij liepen ze terug naar het kinderkoor want nu horen ze er ook bij en zongen ze met vol enthousiasme “Er is een land op de wereld…” met de mooie gebaren tijdens het refrein.Vervolgens kregen de kinderen allemaal een cadeau als herinnering aan deze mooie dag. Ik weet niet hoe Nel dat doet maar ieder jaar verzint ze wel wat. Ook dit jaar kregen de kinderen een prachtig doosje met hun initialen erop en in het doosje allemaal dingetjes die ze kunnen “bezorgen”: een kleine boekrol met de 10 woorden; 3 steentjes van geloof, hoop en liefde; een kaarsje met lichtje én een engeltje.


Daarna was het de beurt aan de ouders. Zij hebben ook wekelijks met de kinderen aan de communiemap gewerkt tijdens het weekendritueel. Voor deze dag hadden ze speciaal een liedje ingestudeerd om voor de kinderen te zingen. En het refrein eindigde met “Breng langs de deuren een goed bericht, geef aan mensen liefde en licht”.


Dat blijft er nog maar één ding over: welke naam krijgen deze communicantjes? Voelt u het al aankomen… ja hoor deze groep gaat verder als De Koeriers! En zij worden op 2 juli ingesteld als jeugdgroep waarna ze verder gaan met de activiteiten binnen de parochie.


Het was een prachtig feest!


Rolanda Correia

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page