top of page

Heilzame verwarring


“Heilzame verwarring”, zo noemde dominee Carel van der Meij het in zijn overweging tijdens de oecumenische viering in de Open Hof op 11 juni. Het ging over goed en slecht, gezond en ziek. Jezus zegt: ‘Een dokter is er niet voor gezonde mensen, maar voor zieke mensen. Met mij is het net zo. Ik ben er niet voor goede mensen. Maar ik ben gekomen om aan slechte mensen het goede nieuws te vertellen.’ Dat is toch prachtig! Telkens wordt het weer omgedraaid, wat God bedoelt en wat Jezus doet, is nooit wat de mensen verwachten.


De heilzame verwarring bestond hieruit dat de mensen in de kerk zich mochten verplaatsen. Wat ben je? Gezond of ziek? Of twijfel je, weet je het niet, dan ga je in het midden zitten. Voel je je gezond, dan mag je rechts gaan zitten. En voel je je ziek, dan ga je links zitten. Beweging, geloop, geklets, opeens word je ergens op aangesproken en moet je erover gaan nadenken.


Het was een mooie viering, Cantemus zong, aangevuld met enkele mensen uit de Open Hof. Er werden kaarsjes aangestoken tijdens de voorbeden en mensen spraken hun intenties uit. We kregen de zegen en praatten na de viering nog gezellig met elkaar. Fijn dat we een aantal keren per jaar zo samen kunnen vieren!


Claartje van der Grinten

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page