top of page

Lintje voor Ad van der Helm

Veel parochianen weten wellicht niet dat wij, als parochie zonder priester, een z.g. parochie-administrator hebben. Dat is een priester die door het bisdom is aangesteld om erop toe te zien dat we ons aan de regels van de r.-k. kerk houden. Voor ons is deze functionaris sinds zo’n jaar of 5(?) Ad van der Helm. Indertijd was hij pastoor in de Jacobus de Meerdere kerk aan de Parkstraat in Den Haag maar tegenwoordig is hij pastoor in Zoetermeer en daar ook woonachtig. Af en toe bezoekt hij de parochievergadering en hij staat ons bestuur bij als er e.e.a. met het bisdom geregeld moet worden. We prijzen ons gelukkig met het feit dat Ad waardering heeft voor onze manier van vieren en ons steunt waar nodig!


Ad bekleedt allerlei functies op kerkelijk gebied. Zo is hij bijv. docent Canoniek Recht aan de Universiteit in Leuven en aan de priester- en diakenopleiding Bovendonk in Hoeven. Ook is hij actief in de oecumene en bij tal van andere organisaties.


Kennelijk wordt hij ook door al die andere instanties en personen gewaardeerd. Dat blijkt wel uit het feit dat hij op 13 juni in de Antonius van Padua kerk (Fluwelen Burgwal, Den Haag) werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens een verrassingsviering in die kerk werd hem door minister-president Mark Rutte himself deze onderscheiding opgespeld waarbij Rutte zijn grote waardering en respect voor Ad uitsprak.
Ook wij staan volkomen achter deze benoeming en feliciteren Ad met deze uitverkiezing. Hopelijk mogen wij nog lange tijd zijn steun ervaren. Hierbij ook onze dank voor wat hij de afgelopen periode voor ons gedaan heeft.

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page