top of page

Nieuws vanuit Telescoop

Op weg naar Pasen

Alle leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van basisschool de Telescoop ( voorheen Pius X) hebben op woensdag 20 maart palmpaas stokken versierd. Het werden maar liefst 160 stokken die allemaal door een van onze parochianen, Bert de Booij, in elkaar getimmerd zijn.

Het was een initiatief van een aantal moeders. Zij nemen deel aan de werkgroep gezinsviering van onze parochie en hebben ook kinderen op de Telescoop. Zij zorgden ervoor dat iedere groep de stokken en de daarbij horende versieringen kregen en regelden ook de begeleiding in de klassen. Leerlingen van de groepen 1 t/m 4 hebben met hun leerkracht een stok voor hun groep versierd.

De ochtend startte met de uitleg en betekenis van de palmpaasstok en de symboliek van de verschillende versieringen. Daarbij kwam ook het verhaal van de Goede week,

de betekenis van Witte Donderdag en Goede vrijdag ter sprake. Met veel enthousiasme en interesse voor de betekenis achter de verschillende onderdelen, werd er door de kinderen gewerkt.

De palmpaasstokken zijn vervolgens door alle leerlingen van groep 7 en 8 de volgende dag gebracht naar verzorgingstehuis Vliethof. Het werd een mooie ontmoeting van enthousiaste kinderen die de bewoners van het verpleegtehuis erg blij hebben gemaakt met deze verrassing.Op weg naar Pasen, stap voor stap langs de kruisweg van Jezus

Maandag 25 maart, kwamen de leerlingen van de bovenbouw van de Telescoop in groepen naar de kerk om te luisteren naar de verhalen van de week voorafgaand aan Pasen.

Op een groot scherm werden afbeeldingen vertoond ter ondersteuning van het lijdensverhaal. Daarbij werd ook telkens de link gelegd naar de realiteit in onze huidige wereld.

 

Tijdens de verhalen spraken de kinderen ook samen teksten uit zoals: veroordeel nooit iemand onschuldig, doe een ander geen pijn, help iemand die het moeilijk heeft, wees trouw aan mensen in nood, blijf af van wat van een ander is, wees zuinig op het leven van jou en van een ander, laat het kwaad door ons niet groeien, bezorg de ander geen verdriet en ga verder met wat iemand jou geleerd heeft.

Het was bijzonder te merken dat de leerlingen geraakt waren door de uitleg van de verhalen.

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page