top of page

Nooit eerder gezien


Na drie jaar (corona-tijd) konden we weer samen op vakantie naar ons geliefde Frankrijk. Op een camping vlakbij Boussac was het heerlijk vertoeven en van daaruit maakten we korte ritjes om de omgeving te bekijken. Natuurlijk gingen we ook naar de plaatselijke marktjes, want daar kom je veel creativiteit tegen en dat kan ik altijd gebruiken.


Maar dit keer kwamen we wel iets heel bijzonders tegen!


Gewoontegetrouw gingen we altijd even de plaatselijke kerk binnen om een kaarsje op te steken voor de achterblijvers. Zo ook in Boussac. Een oud kerkje uit de XI-XII eeuw met een heel bijzonder glas-in-lood raam, een foto waard.


Nog nooit eerder heb ik zo duidelijk uitgebeeld gezien hoe Jezus door zijn ouders, in dit geval Maria, wordt opgevoed met de Thora, met de Tien Woorden…de Wet die ervoor zorgt dat mensen vrij kunnen leven.

Van die Tien Woorden maakte Jezus zijn levenswerk: zorgen dat mensen bevrijd worden van allerlei kleinhoudende en onderdrukkende wetten, opgelegd door de Joodse Wets- en Schriftgeleerden. Ik zeg toen, maar ik weet, nog steeds gaan mensen gebukt onder regels en wetten door religieuze leiders opgelegd, ook in onze kerk.


Gelukkig zijn de Tien Woorden bewaard gebleven en kan iedereen ze zelf lezen en naar eer en geweten eigen beslissingen nemen.


Nel van Drie

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page