top of page

Vrijdag 27 oktober: Film in het zaaltje


Opnieuw wordt u de gelegenheid geboden een interessante film te zien. De catechesegroep heeft ernaar gestreefd een film te kiezen met een min of meer katholiek onderwerp. De keuze is gevallen op:

De man uit Rome


Deze film vertelt het verhaal van een sceptische Italiaanse priester die een wonder moet onderzoeken in een slaperig Limburgs dorpje.


Als deze priester, Filippo, vanuit het Vaticaan naar een Limburgs grensdorp komt om een huilend Mariabeeld te onderzoeken, botst hij hard met de dorpsgemeenschap, die worstelt met een trauma uit het verleden en zich vastklampt aan dit wonder.

Aangetrokken en ontregeld door de zwijgende Térèse (19) die de tranen ontdekte, raakt Filippo verwikkeld in het verdriet van het dorp en in een serie schijnbaar wonderlijke gebeurtenissen die zijn zekerheden over zijn roeping als priester en als mens onderuithalen.


De Nederlandse film verscheen in 2023 en is geregisseerd door Jaap van Heusden. Hij duurt 107 min.


Zoals gebruikelijk wordt u vanaf 20.00 uur verwelkomd met een kopje koffie/thee en is er na afloop gelegenheid na te praten onder het genot van een glas wijn met een hapje. Bij de uitgang staat weer een mandje voor uw vrijwillige bijdrage in de kosten.


We hopen op een grote opkomst!


Enkele meningen in de pers over de film:

· NRC(****): Het is een prettig onmodieuze film die volksgeloof niet op folkloristische of magisch-realistische wijze benadert

· de Volkskrant (★★★) 'De film toont op fraaie wijze frustratie en onmacht'

· Trouw (★★★★) 'Een intrigerende film'

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page