top of page

We herstellen de kerktoren!

We gaan de toren van onze Verrezen Christus kerk weer terugbrengen in de oude staat. Daarmee kunnen we de kerk weer een herkenbaar gezicht geven in de wijk: de toren als baken, zoals onze kerk dat ook is. Dat betekent dat we de balken weer terug brengen op de toren en het beton herstellen. We zijn nu bezig met voorbereidingen voor het herstel en we hopen dat eind dit jaar, met lichtjesavond, de toren weer helemaal de oude is. Hopelijk gaat dat lukken.

 

Dat herstel kost natuurlijk veel geld. In de jaren ‘60, hebben de toenmalige parochianen gebouwd aan de VC gemeenschap en financieel bijgedragen aan de bouw van onze kerk. Ook de bouw van de muur tussen de kerkzaal en de kinderopvang is door parochianen mogelijk gemaakt. Wij kunnen elke zondag vieren in onze kerk, dankzij de generatie voor ons, die dit mogelijk heeft gemaakt. Nu doen we een beroep op de parochianen van vandaag, om financieel bij te dragen aan het herstel van de toren.

 

We hebben daarvoor enkele acties op touw gezet, waarbij de parochiedag op zondag 7 juli een belangrijk moment is.

 

‘Koop een plank’

In de gezinsviering van 7 april zijn we gestart met de eerste actie: ‘Koop een plank’. De toren had 32 grote zware balken (of planken), die weer allemaal terugkomen. We nodigen iedereen uit om een plank te financieren voor aan de toren: je kunt een plank kopen voor €500. Nou is €500 natuurlijk een fors bedrag. Daarom kun je ook een halve plank kopen, voor €250,-. En natuurlijk kun je met meerdere parochianen en gezinnen samen een plank financieren. En je kunt acties opzetten om het geld bij elkaar te verzamelen, bijv. door de kinderen. U kunt de bijdrage voor een hele of halve plank overmaken op giro NL89 INGB 0000 3808 89, t,n.v Financiële Kommissie van de Parochie de Verrezen Christus, o.v.v. Plank actie Toren VC.

 

In de kerk staat een klein model van de toren. Aan elke verkochte plank hangen we een lintjes, zodat we kunnen zien hoeveel planken er al verkocht zijn. Inmiddels hangen er bijna 16 lintjes aan, wat betekent dat 15 1/2 planken verkocht zijn! Dat is goed nieuws: bedankt aan de ‘kopers’ van deze planken. Het betekent ook dat er nog ruim 16 planken te gaan zijn! We nodigen je dus van harte uit om op een of andere manier mee te doen en een hele of halve plank te financieren.

 

Parochiedag 7 juli

Op de parochiedag op zondag 7 juli organiseren we acties om geld voor het herstel van de toren op te halen. Zoals de sponsorloop voor de kinderen en lootjesverkoop voor het rad van fortuin. Zie voor meer informatie over de parochiedag het artikel elders in deze Opstand.

 

Na de parochiedag maken we de balans op en kijken we of er meer acties nodig zijn om het herstel van de toren te financieren. Wij hopen dat we er samen voor kunnen zorgen dat de toren weer het herkenbare gezicht kan zijn van onze kerk!

 

Namens het parochiebestuur,

Maarten Camps

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page