top of page

vr 29 sep

|

Voorburg

Filmavond

Film: "Retour en Bourgogne"

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Filmavond
Filmavond

Tijd en locatie

29 sep 2023, 20:00 – 22:30

Voorburg, Fonteynenburghlaan 36, 2275 CZ Voorburg, Nederland

Over het evenement

De eerste film van dit nieuwe werkjaar die u kan zien, wordt niet door Ad Hendriks verzorgd, maar door Ole Wittich. Ad heeft zich altijd bijzonder goed van deze taak gekweten, waarvoor wij hem veel dank verschuldigd zijn. Maar gezien zijn leeftijd gaf hij aan dat e.e.a. hem zwaar begon te vallen. Vandaar dat er nu een nieuwe, jongere parochiaan voortaan de filmavonden verzorgt. We wensen Ole daar veel succes bij en hopen dat u evenveel plezier aan de filmavonden beleeft als vroeger.

De catechesegroep heeft gekozen voor de film

Retour en Bourgogne

De regisseur is Cédric Klapisch. De film duurt 114 minuten.

Klapisch schetst een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren, maar ondertussen hun eigen weg moeten vinden.

Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen.

We volgen een jaar lang het ritme van de seizoenen, die in het teken staan van de wijn die ze gezamenlijk produceren. De ambachtelijke wijnbouw is een ware kunst. Klapisch laat op innemende wijze zien dat Jean, Juliette en Jérémie die verstaan.

Een film over het maken van (goede) wijn, maar ook over twee broers en een zus die het overlijden van hun vader trachten te verwerken.

Zoals gebruikelijk wordt u vanaf 20.00 uur verwelkomd met een kopje koffie/thee en is er na afloop gelegenheid na te praten. Bij de uitgang staat weer een mandje voor uw vrijwillige bijdrage in de kosten.

We hopen op een grote opkomst!

Deel dit evenement

bottom of page