top of page

vr 01 mrt

|

Voorburg

Filmavond

The Quiet Girl

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Filmavond
Filmavond

Tijd en locatie

01 mrt 2024, 20:00 – 22:00

Voorburg, Fonteynenburghlaan 36, Voorburg, Nederland

Over het evenement

The Quiet Girl (An Cailín Ciúin) is het ingetogen en betoverende debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad. De film vertelt een universeel verhaal over het vinden van je eigen plek, gezien door de ogen van de jonge Cáit. Zowel de Ierse taal als het prachtige landschap kleuren haar wereld.

Ierland 1981. Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge, introverte Cáit (Catherine Clinch) niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín (Carrie Crowley). Cáit's stugge oom Seán (Andrew Bennett) heeft meer moeite met haar aanwezigheid. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. Toch bloeit ze open, maar aan elke zomer komt een einde.

The quiet girl is genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Film. Eerder was het al de grote winnaar bij de Irish Film and Television Awards (onder andere Beste Film en Beste Regisseur). The quiet girl kreeg in The Guardian vijf sterren: 'A deeply moving tale of rural Ireland already feels like a classic.

Zoals gebruikelijk wordt u vanaf 20.00 uur verwelkomd met een kopje koffie/thee en is er na afloop gelegenheid na te praten onder het genot van een glas wijn met een hapje. Bij de uitgang staat weer een mandje voor uw vrijwillige bijdrage in de kosten.

We hopen op een grote opkomst!

Deel dit evenement

bottom of page