top of page

vr 19 apr

|

Voorburg

Filmavond: The Holdovers

De Stuurgroep Catechese organiseert regelmatig een filmavond. Na de film is er gelegenheid om na te praten onder genot van een glas wijn met een hapje

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Filmavond: The Holdovers
Filmavond: The Holdovers

Tijd en locatie

19 apr 2024, 20:00 – 22:30

Voorburg, Fonteynenburghlaan 36, 2275 CZ Voorburg, Nederland

Over het evenement

Na de film van vrijdag 1 maart (The quiet girl) die door de aanwezigen zeer gewaardeerd werd, koos de catechesegroep opnieuw voor een aansprekende, en zeer recente (!) film:

The Holdovers

In The Holdovers, van de veelgeprezen regisseur Alexander Payne (About Schmidt, Sideways, Paris Je t'aime), moet een chagrijnige onderwijzer (Paul Giamatti, bekend van Sideways, American Splendor) op een prestigieuze Amerikaanse school tijdens de kerstvakantie achterblijven op de campus om toezicht te houden op het handjevol leerlingen dat nergens anders heen kan. Tegen de verwachting in vormt hij een band met een van de leerlingen – een slimme onruststoker met problemen (debutant Dominic Sessa) – en het hoofd van de schoolkeuken (Da’Vine Joy Randolph) die onlangs haar zoon verloren heeft in Vietnam.

Beoordelingen in de pers:

  • VPRO Cinema (★★★★) 'Fraaie revanche van regisseur Payne'
  • Trouw (★★★★★) 'Een acteur exact op z'n plek'
  • NRC (★★★★★) 'Simpelweg geweldig'
  • The Guardian (★★★★) 'Warm and melancholic comedy drama'

Zoals gebruikelijk wordt u vanaf 20.00 uur verwelkomd met een kopje koffie/thee en is er na afloop gelegenheid na te praten onder het genot van een glas wijn met een hapje. Bij de uitgang staat weer een mandje voor uw vrijwillige bijdrage in de kosten.

We hopen op een grote opkomst!

Deel dit evenement

bottom of page