top of page

zo 12 nov

|

Voorburg

Inzameling Voedselbank

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

12 nov 2023, 10:00 – 10:30

Voorburg, Fonteynenburghlaan 36, Voorburg, Nederland

Over het evenement

De kerken in Leidschendam en Voorburg organiseren op 11 en 12 november de jaarlijkse inzamelingactie voor de Voedselbank Leidschendam-Voorburg. De Voedselbank zorgt er met haar voedselpakketten voor dat mensen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen toch voldoende te eten hebben. Helaas is de Voedselbank nog steeds hard nodig. De gezamenlijke kerken van Leidschendam en Voorburg vinden het daarom belangrijk om de Voedselbank ook dit jaar weer te steunen. Het delen met de medemens is fundamenteel verbonden met christelijk geloven en handelen. Wij willen oog houden voor mensen die in onze samenleving extra aandacht en hulp nodig hebben. De maand november is daarvoor een passende maand. Op 3 november is de Dankdag voor het Gewas en op 11 november is het feest van Sint Maarten die volgens de overlevering de helft van zijn mantel afstond aan een arme bedelaar. En we leven alweer toe naar Kerstmis. Wij hopen van harte dat u meedoet met onze actie zodat de Voedselbank in de periode van Kerstmis weer extra feestelijke kerstpakketten samen kan stellen.

Om zoveel mogelijk eenheid in de samen te stellen pakketten te verkrijgen is door de voedselbank een lijstje opgesteld van de meest gewenste producten.

Maak een keuze voor uw bijdrage:

* Groente in blik of pot peulvruchten * Soep in blik of zak * Maaltijdsaus en tomatenblokjes * Thee * Havermout, muesli, volkoren crackers * Pannenkoekenmix compleet * Houdbaar broodbeleg (appelstroop, jam, pindakaas) * Zilvervliesrijst, pasta en couscous Let op: geen alcoholische dranken en houdt u rekening met een ruime houdbaarheidsdatum, ook voor ná Kerstmis!

Op zaterdag 11 november van 13.00 tot 14.00 uur en zondag 12 november van 10.00 tot 10.30 uur en van 11.30 tot 12.00 uur zijn een paar jongeren in de kerk van de Verrezen Christus, Fonteynenburghlaan 36 aanwezig om uw bijdrage in ontvangst te nemen.

Mocht u een bestemming zoeken voor kleding die u niet meer draagt, dan kunt u terecht bij de Koptische kerk, Burgemeester Sweenslaan 5, Leidschendam. Zij zamelen kleding in voor mensen in Syrië.

Deel dit evenement

bottom of page