top of page

zo 03 mrt

|

Voorburg

Koffiegesprek over toekomst van de parochie

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

03 mrt 2024, 11:45 – 12:45

Voorburg, Fonteynenburghlaan 36, Voorburg, Nederland

Over het evenement

Voor onze toekomst zijn zowel een goede inspirator als een goed kerkgebouw van essentieel belang. Begin 2023 hebben we hierover twee koffiegesprekken gehad met de parochianen. Vervolgens hebben we een gesprek met vertegenwoordigers van het bisdom gehad en dit verder in het bestuur en de parochievergadering besproken.

In dit proces zijn we tot de conclusie gekomen de gebouwen te houden zoals deze zijn en geen ingrijpende aanpassingen te doen. Uit de koffiegesprekken kwam naar voren dat er behoefte is aan een herkenbaar en zichtbaar kerkgebouw in de wijk met een positieve uitstraling. Daarom hebben we als bestuur besloten om de toren qua uitstraling in de oorspronkelijke staat te herstellen. Hiervoor zijn fondsen beschikbaar, maar dit biedt ook de mogelijkheid om als gemeenschap samen acties op te zetten die tevens de gemeenschapszin en de band met de wijk kunnen versterken. Doel is om met lichtjesavond in december de nieuwe toren klaar te hebben; we hopen dat dat gaat lukken!

Om de plannen uit te voeren stellen we twee commissies samen waarbij Maarten Camps namens het parochiebestuur de coördinatie verzorgt.

1. Activiteitencommissie met als doel sociale cohesie en fondswerving voor de toren.

2. Bouwcommissie met als doel een zo optimaal mogelijk ontwerp te maken met eventueel ook zelfwerkzaamheid van de parochianen bij de uitvoering.

We willen dit graag vanuit het bestuur bespreken met de parochiegemeenschap. Daarom organiseren we op zondag 18 februari en zondag 3 maart (gezinsviering) een koffiegesprek na de viering. We nodigen U van harte uit om daarbij aanwezig te zijn,

Namens het parochiebestuur,

Wim van Dam

Deel dit evenement

bottom of page