top of page

zo 07 jul

|

Voorburg

Parochiedag

Parochiedag
Parochiedag

Tijd en locatie

07 jul 2024, 10:30

Voorburg, Fonteynenburghlaan 36, 2275 CZ Voorburg, Nederland

Over het evenement

Dit jaar vieren we de verjaardag van onze parochie op 7 juli. Deze feestelijke dag staat in het teken van ‘Samen bouwen aan de VC’. Dat bouwen doen wij natuurlijk al, op verschillende manieren:

  • door samen te vieren en alles daaromheen draaiend te houden, houden we onze gemeenschap springlevend en vinden we saamhorigheid bij elkaar;
  • door jullie gulle donaties kan de VC nog altijd als zelfstandige parochie blijven bestaan en kunnen wij onze goede doelen blijven steunen;
  • en nu heel actueel: we bouwen letterlijk samen aan onze kerktoren.

Dit thema staat ook centraal op de Parochiedag 2024. We maken er een feestelijke dag van, waarop we gezellig samen zijn en waarbij we ook bijdragen aan de bekostiging van het herstel van de kerktoren Elders in deze Opstand leest u hier meer over.

We beginnen de dag zoals iedere zondag met een viering, vanzelfsprekend met een feestelijk tintje. Het is de laatste Gezinsviering van het schooljaar, dus we hopen ook vele jonge ouders met hun kinderen te verwelkomen. Want zeker ook voor de jeugd valt er van alles te beleven. Ook de jongeren zijn zeer welkom, en we hebben natuurlijk altijd organisatietalent nodig voor de catering en sport en spel.

Rond 12.00 uur start het buitenfeest. Wat is er allemaal te doen?

  • De traditionele sponsorloop voor de jeugd. Hoeveel rondjes om de kerk ren jij in 20 minuten? Neem een stempel-en-sponsorkaart van achter in de kerk mee naar huis. Vraag je ouders, opa/oma, peetoom/peettante of ze iets over hebben voor jouw sportieve prestatie en daarmee een klein steentje bij te dragen aan onze kerktoren. Ga ook in de buurt langs de deuren. Want ook onze buurtgenoten willen natuurlijk dat onze kerktoren weer het trotse baken in de buurt wordt!
  • Een heerlijke barbecue met niet alleen vlees, maar ook groenten en vegetarische producten. We vragen je je even aan te melden op het inschrijfformulier achter in de kerk. Daarop kun je ook aangeven of je nog iets zou willen klaarmaken, zoals een pan soep, een salade voor bij de bbq of iets anders.
  • Een tekenwedstrijd voor de jeugd. Wie tekent de mooiste klokkentoren? De tekening kun je thuis van tevoren maken, maak het zo groot en zo bont als je zelf wilt. Op de Parochiedag neem je de tekening mee, ze worden allemaal opgehangen en de jury kiest een winnaar uit.
  • Een spellencircuit. We weten nog niet precies hoe dit eruit gaat zien, maar jong en oud kunnen hier verschillende spellen uit grootmoeders tijd te doen.
  • Een Prijzenfestival. Jeugd en jongeren verkopen lootjes hiervoor, waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Onder andere van ondernemers uit de buurt: een knipbeurt, een cadeaubon, een dinertje, en veel meer. Ook hiervan is de opbrengst bestemd voor de kerktoren. Heb jij thuis nog iets moois staan dat ook als prijs zou kunnen dienen - iets waar jij niks meer mee doet, maar dat waardevol kan zijn voor anderen (bijvoorbeeld een koffiezetapparaat, een mooi schilderij, een borrelpakket, een bijzondere vaas of pot, een set schoonheidsproducten ….): laat het even weten aan Rolanda. Wij zijn er blij mee en hopen er ook anderen weer blij mee te maken.

Deel dit evenement

bottom of page