top of page

Kinderkooruitje

Eens per jaar wordt er een uitje voor het kinderkoor georganiseerd. Normaal gesproken is dit na de zomervakantie maar omdat veel kinderen niet aanwezig konden zijn, was het verplaatst naar zondag 4 februari.

Na de viering waren de kinderen welkom bij de familie Timmermans. Daar werd eerst iets gedronken en een broodje worst gegeten. Na het eten en drinken kregen ze de eerste opdracht. Door middel van een quiz moesten ze zoveel mogelijk muzieknoten verzamelen. Wat ze met de noten konden doen werd nog geheim gehouden.

 

De volgende stop was bij Louise en Jeroen Wagenaar. Onderweg kwamen er sms-berichten binnen met kleine opdrachten zoals een kinderkoorliedje zingen of hinkelend door te gaan. Bij Louise en Jeroen kregen ze opdracht om een rebus op te lossen. De oplossing was het adres van de volgende stop. Na het oplossen van de rebus werd en nog samen met Jeroen muziek gespeeld op piano en/of basgitaar. Dat vonden de kinderen geweldig. Bij het weggaan trakteerde Louise nog de kinderen op een chocolade-eitje.

 

Op weg naar de volgende stop werd er gespeculeerd bij wie dit zou zijn. De naam van juf Marijke werd al door een aantal kinderen genoemd en inderdaad de derde stop was bij juf Marijke. Daar aangekomen kregen ze twee opdrachten. Eerst moesten ze hun eigen hand overtekenen op gekleurd papier en uitknippen. Vervolgens kregen ze allemaal een kaartje waar ze iets op mochten schrijven of tekenen. De kaartjes waren voor onze parochianen die wat bemoediging kunnen gebruiken. Eén van de kinderen merkte op dat de befaamde koekentrommel van juf Marijke op het aanrecht stond. Toen juf Marijke vertelde dat daar haar (nog meer befaamde) havermoutkoekjes in zaten voor na de opdracht, werd er ineens heel hard gewerkt. Ook merkten de kinderen op dat de afbeelding op de voorkant van het kaartje elementen had van de dingen die ze vandaag hadden gemaakt of verzameld, zoals de muzieknoten en de handjes. En dat hadden ze goed gezien! De kinderen hebben een collage gemaakt van het kinderkoor die binnenkort in de gezinsviering wordt onthuld. Het was een gezellige dag!

 

Rolanda Correia – da Costa

8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page